Fiets mee in de trein naar Basel

Fiets mee in de trein naar Basel

Fiets mee in de trein naar Basel is tot zes keer per dag mogelijk. In 2022 rijdt er een directe nachttrein met fietsplaatsen van Amsterdam naar Basel. Deze nachttrein vertrekt dagelijks om 20:30 uit Amsterdam en komt de volgende ochtend om 06:20 aan in Basel. Deze nachttrein heeft ligplaatsen (couchettes) en slaapplaatsen beschikbaar.

Het is ook mogelijk om overdag te reizen. Dit kan met één overstap in Hannover of twee overstappen in Arnhem en Düsseldorf. De reis via Hannover gaat met de intercity naar Berlijn en een ICE. In deze treinen kunnen respectievelijk 16 en 8 fietsen mee. Via Düsseldorf kunnen 20 à 30 fietsen mee. Tandems kunnen meegenomen worden met een extra overstap in Stuttgart.

Vanuit België is Basel ook goed te bereizen. Er bestaan twee reisroutes vanuit Brussel. De snelste route is via Luxemburg en Straatsburg. Deze reis is geheel met treinen zonder zit- en fietsplaatsreserveringen. Fietsen kunnen net zoals in België mee in de wagon voor fietsen. De andere route is via Aken en Keulen. De reisduur van deze route is iets langer. Op de Eurocity Keulen – Basel is wel een reserveringsplicht voor fietsen.

Basel heeft zeer goede verbindingen met heel Zwitserland en Noord-Italië. Zo zijn Genève, Chur en Lugano goed te bereiken. In alle Zwitserse treinen mogen fietsen mee. Op de Intercity treinen naar Genève en naar Lugano is het maken van een reservering voor je fiets verplicht. Uiteraard kan Fiets Mee deze verzorgen.

Basel is door de centrale ligging in Europa het ideale begin- of eindpunt van je fietsvakantie. Er is voor elk wat wils! Zo loopt de geliefde fietsroutes naar Rome en Venetië door Basel. De Rivièra fietsroute naar Nice begint in Basel. Verder zijn de Vogezen met de rustige en prettige licht stijgende wegen ook dichtbij.

*Vanuit andere stations dan Amsterdam Centraal en Brussel-Zuid kunnen de reisduur, prijs, overstappen en reismogelijkheden afwijken.

Fiets mee in de trein naar Basel in Zwitserland
Fiets mee in de trein naar Basel

Fiets Mee

KvK nummer: 78379288

E-mail: info@fiets-mee.nl

 

Algemene voorwaarden

Privacy

@Fiets_Mee

Nieuwsbrief

Elke 2 maanden nieuws en updates over fietsvakanties en reizen met je fiets in de trein